BALL DE DIABLES i DRAC de Montornès del Vallès
            Et donem la benvinguda al nostre espai WEB   !!!         La Revolta és FOC  !!!

Balla Montornès

El Balla va començar l’any 1994 arrel d’una proposta de Produccions Xarop de Canya a quatre ajuntaments de la comarca, la idea no va quallar gens excepte a Montornès i fou a les hores que enlloc de dir-se Balla Vallès, com era la idea inicial, va passar a dir-se Balla Montornès.

Bàsicament la intenció va ser donar a conèixer al nostra poble la música i les cançons que ens a son pròpies del repertori de música popular i tradicional.

La primera edició fou d’entrada un cicle de balls de saló i danses col·lectives que es feien  el tercer dissabte dels mesos de febrer, març i abril al Teatre municipal.

Els primers grups en actuar al cicle foren: Primera Nota, Ministrils del Raval i La Portàtil FM.

La segona edició fou organitzada conjuntament per Produccions Xarop de Canya i la Colla de Diables de Montornès que a partir d’aquesta edició ja fou l’únic organitzador del Cicle

Paral·lelament al Casal de Cultura es van organitzar uns cursos de ball de saló i danses vuitcentistes a càrrec de Ramon Cardona

És en la tercera edició que canviem d’hivern i primavera per fer-ho només a la primavera, els mesos d’abril, maig i juny – en aquest darrer dia del cicle es fa fora del teatre – en la plaça de Joan Miró, per tant l’últim dia no es cobrava entrada.

L’any 2002 fou la revolta, es replanteja el cicle i passa a ser un Festival on en lloc de tres dies es fa en un de sol amb tres grups i també canviem d’ubicació, deixem el centre del poble per anar a una masia molt antiga de Montornès anomenada Can Masferrer,  i ho fem a l’era.

L’any 2009 ens fan deixar la masia de Masferrer (obres pel pas del Tgv) i iniciem una nova etapa a la plaça de Pau Picasso on fins ara hi venim fent el Festival.

Em portat grups de fora de Catalunya com les Illes Balears, el país Valencià, Aragó i d’Itàlia, però sobretot grups del nostre país.