BALL DE DIABLES i DRAC de Montornès del Vallès
            Et donem la benvinguda al nostre espai WEB   !!!         La Revolta és FOC  !!!

Vestuari

El primer vestit que la colla va fer servir per a la seva aparició estava format per tres peces: jaqueta, pantalons, capa amb caputxa i banyes i faixa vermella, i era fet amb roba de sac.

A la jaqueta i als pantalons hi havia pintats elements de foc - flames - i a la capa hi dúiem l'anagrama de la colla. El calçat eren espardenyes de beta negra i sola d'espart. La forca era un pal de color vermell que en un dels extrems duia un clau vertical on s'hi col·locava la carretilla i la cara la dúiem pintada de color verd.

El segon vestit era fet de tela de loneta i més resistent que l'anterior; estava format per tres peces: jaqueta, pantalons i capa amb caputxa.

La jaqueta i els pantalons eren de color carbassa i estaven esquitxats amb pintura de colors; la capa era de color negra i portava cosit l'anagrama de la colla. La forca també la vam canviar per un trident de ferro en la part superior. El pal que l'aguantava era de fusta negra. El calçat va continuar sent espardenya de beta negra, però la sola passà a ser de goma. La cara ja no la dúiem pintada.

Aquest vestuari va durar fins l'any 1990, per Sant Joan, i com l'altra vegada el vell vestit es va cremar a la foguera i va aparèixer el nou.

El tercer i definitiu vestit està confeccionat amb roba de texà de color negre i està format per dues peces: jaqueta i pantalons. La capa desapareix i la caputxa amb banyes va muntada sobre la jaqueta. Cada diable s'ha fet el seu propi disseny, que consisteix a fer dibuixos geomètrics amb beta de color vermell, tant en els pantalons com en la jaqueta. El calçat continua sent el de sempre i la forca tampoc ha canviat.