BALL DE DIABLES i DRAC de Montornès del Vallès
            Et donem la benvinguda al nostre espai WEB   !!!         La Revolta és FOC  !!!

Drac Petit

 

El Drac petit neix l’any 2009 de mans de l’escultora Dolors Sans de Vilafranca del Penedès, amb un pes de 7 kg. És portat per la canalla de la colla i acompanyat pels membres de la colla gran de Drac i Diables, llencen foc i els seus colors vius, la cara de joganer que te i la seva simpàtica campaneta li dona un caire molt festiu i que anima molt a la canalla d’allà on va.

 


 AMMV - Autor: J.A. Jiménez


En l’acte del seu naixement, va sortir d’un ou plantat a l’Ajuntament, acompanyat d’un text escrit per Xavier Bertran, l’eclosió de l’ou va ser immediata i va realitzar el seu primer ball, el dissabte al correfoc infantil va ser apadrinat per el Drac Barrina de la Geltrú (Vilanova i la Geltrú) te 3 punts de foc, el seu ball es composat per en Marc Cazorla i Daniel Garrido amb coreografia dels Bastaixos del Drac.

Té la peculiaritat que tots els nens i nenes petits/es que volen volen deixar el seu xumet li donen perquè el guardi; es per això que en el seu coll hi dur tots els xumets de nens i nenes que li han donat durant aquell any.

 

 

Fitxa Tècnica:

Nom: Drac petit de Montornès
Constructora: Dolors Sans
Any: 2009
Pes: 0.7kg
Punts de foc: 3
Alçada: 1,70 m
Ball propi ?: Sí,  “Ball del Drac Petit”
Actua fora població ?: Sí
Padrí: Drac Barrina de la Geltrú (Vilanova i la Geltrú)
Ha apadrinat: Guita Xica dels Blaus de Granollers