BALL DE DIABLES i DRAC de Montornès del Vallès
            Et donem la benvinguda al nostre espai WEB   !!!         La Revolta és FOC  !!!

Ceballot

 

El Drac Ceballot de Montornès, neix l’any 1994 de mans de l’escultor Ramon Aumedes del Taller Sarandaca de Granollers, amb un pes de 40 kg es portat per una colla de bastaixos i acompanyat pels Grallers de la colla del drac, Llença foc per 14 punts i es considera el drac mes equilibrat dels Països Catalans ja que es pot aguantar tranquil·lament sobre les seves dues úniques potes.

 

Va ser apadrinat pel Drac de Reus, i per Festa Major (i en ocasions especials) realitza el seu “Ball d'en Ceballot” amb música de Enric Montsant i Damiá, interpretada per els grallers de la colla, la resta de l’any interpreta el ball “Sant Antoni Ermità” amb Coreografia de Dani Garrido i Julio Pachon, i música interpretada també per els grallers de la colla.
El nom de Ceballot prové d’una anècdota ocorreguda a Marsella, on un cop desprès d’actuar amb la bestia en el moment de portar-ho darrera l’escenari, en Ramon Altimira va caure al trepitjar una ceba, la gràcia afegida a aquest fet es que al pobre Ramon no li agrada gens la ceba tampoc. 

 

 

Fitxa tècnica

Nom: Drac Ceballot
Constructor: Ramon Aumedes (Taller Sarandaca)
Any: 1994
Pes: 30 kg
Punts de foc: 14
Alçada: 2,15 m

Material: Fibra de vidre i polièster

Ball propi ?: Si, “Ball d'en Ceballot” (1994)
Actua fora població ?: Sí
Padrí: Drac de Reus
Ha apadrinat: Quimera de Caldes - 2000 (testimoni), Vibrot de Montmeló (2005), Rosega Escrots i la Bruixa Isolda de Cabrera de Mar (2015).