BALL DE DIABLES i DRAC de Montornès del Vallès
            Et donem la benvinguda al nostre espai WEB   !!!         La Revolta és FOC  !!!

Personatges

Llucifer: És el diable major, el més pervers i demoníac de tots, normalment actua sol o amb companyia de la Diablessa i també en algunes figures amb els diables. El seu ceptrot es diferent a la resta, simbolitza la torra del castell de Sant Miquel. Te 9 punt de foc i normalment crema 24 carretilles i tres sortidors. El seu vestit també es diferent a la resta, porta pantalons, jaqueta i una capa que li arriba per sota del genoll i com a característica especial porta un casquet al cap en forma de boc amb dues banyes enormes i recargolades. Aquest personatge es va estrenar l’any 1986 i la màscara de boc l’any 1996.

Diablessa: És la companya d’en Llucifer, i com a paper satíric del ball de diables es representat per un home, porta una forca més grossa que els diables i més petita que la d’en Llucifer, representa l’anagrama de la colla i porta 5 punt de foc on hi tira 6 carretilles, 2 sortidors i 1 bengala vermella. El seu vestit es una jaqueta curta, una faldilla llarga per sota del genoll amb picarols i per sota mitges negres o res depenent de la persona que fa el personatge i una pamela al cap. Aquest personatge es va estrenar l’any 1988.

La Cabrona: Estendard de la colla que llueix un cap de cabra autèntic i un domàs amb el nom de la colla, generalment obre el correfoc davant de tot amb bengales d’incendi. En els cercaviles també va davant obrin la comitiva. El vestuari es igual que el de la resta de diables. Es va estrenar l’any 1995.